Spor ayakkabıları nasıl temizlenir?

New Balance Ayakkabılarınız için En Doğru Temizleme Yöntemini Keşfedin

Bazıları için 'yıpranmış' görünüm karakter katar, ancak spor ayakkabılarının mümkün olduğunca uzun süre lekesiz görünmesini tercih edenler için spor ayakkabı temizliğinin temellerini anlatan kullanışlı bir rehber hazırladık. Spor ayakkabıların nasıl yıkanacağını öğrenmek oyunun kurallarını değiştirebilir. Eskiden daha iyi olduğunu düşündüğünüz favori bir çift spor ayakkabınız mı var? İyi bir yıkama onlara yeni bir hayat verebilir ve ömürlerini uzatabilir.

Ayakkabılar çamaşır makinesinde nasıl yıkanır?

Spor ayakkabıların çamaşır makinesinde temizlenebileceğini az çok biliyor olsanız bile sevdiğiniz bir çift spor ayakkabıyı sıkma programına tabi tutmak muhtemelen size biraz riskli geliyordur. Bir noktaya kadar dikkatli davranmakta haklısınız. En iyi spor ayakkabılarınızı çamaşır makinesine atmadan ve en iyisi olmasını dilemeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli faktör var.

Spor ayakkabıları çamaşır makinesine koyabilir misiniz?

Tüm spor ayakkabılar makinede yıkanabilir değildir, bu nedenle yıkama etiketini kontrol etmek iyi bir fikirdir. Bir etiket bulamazsanız yıkama tavsiyesi olup olmadığını görmek için üreticinin web sitesine bir göz atın. Nihayetinde, tedbirli olmak üzülmekten daha iyidir; spor ayakkabılarınızın makinede yıkanabilir olduğuna dair bir onay bulamazsanız, onları elde yıkamak akıllıca olacaktır.New Balance erkek ve kadın koşu ayakkabılarının yanı sıra çocuk New Balance spor ayakkabılarına nasıl bakılacağına dair tavsiyeler için ürün bakım sayfamıza göz atın.

Spor ayakkabıları makinede yıkamak

İşte ayakkabıların çamaşır makinesinde nasıl yıkanacağına dair adım adım bir kılavuz:

• Bağcıkları ve iç tabanlıkları çıkarın. Bağcıkları güçlü leke çıkarıcı solüsyonda bekleterek ayrı olarak temizleyebilirsiniz. 

 • Birikmiş çamur ve kirleri fırçalayarak temizleyin. 

 • Ayakkabıları çamaşır makinesine tek başına koymayın. İdeal olarak, onları makinenin içinde yuvarlanırken etkilerini hafifletecek eşyalarla birlikte yerleştirmek istersiniz. Bu, çamaşır makinesine zarar verme olasılığını azaltacaktır. Bunun için havlular iyi bir seçenektir. 

 • Soğuk yıkama kullanın. Sıcak yıkamalar spor ayakkabılarınızın renklerinin solmasına neden olabilir. Çamaşır makinenizde muhtemelen 'Soğuk Yıkama' ayarı vardır, ancak yoksa mümkün olan en düşük sıcaklığa ayarlayın, 20°C yeterli olacaktır. 

 • Sıvı deterjan kullanın. Toz deterjanlar bazen düşük sıcaklıkta yıkamada tam olarak çözünmez ve spor ayakkabının dikişleri gibi çatlaklara yapışabilir. Genel olarak, sıvı deterjan soğuk yıkamalar için daha iyi bir seçenektir. 

 • Spor ayakkabılarınızı doğal olarak kurumaya bırakın. Isı, plastik ve kauçuğu bükebilir, bu nedenle radyatörlerden ve çamaşır kurutma makinelerinden kaçınmak en iyisidir. Spor ayakkabılarınızı bir mandal kullanarak topuğun arkasından asmayı deneyin. Mümkünse, biraz daha hızlı kurumaları için dışarıya asın. 

 • Ayakkabılarınızın içini daha hızlı ve derinlemesine kurutmak için şık bir numara; ıslak ayakkabılarınızı nemi emen silika jel torbalarıyla (tuz poşetlerine benzeyen ve genellikle ambalajlarda bulunan küçük torbalar) doldurun.

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Muhtemelen beyaz spor ayakkabılarının, koyu renkli spor ayakkabılarına göre derinlemesine temizliğe ihtiyaç duyma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylemeye gerek yok. Tertemiz beyaz spor ayakkabının üzerine en hafif kir sıçraması bile göze çarpacaktır.Beyaz spor ayakkabılarını yukarıda açıklandığı gibi çamaşır makinesinde yıkamak, makinede yıkanabildiği sürece bir seçenektir. New Balance kadın ve erkek spor ayakkabılarının bakımına ilişkin tavsiyeler için ürün bakımı sayfamıza göz atmanızı öneririz.Çamaşır makinesine uygun değilse aşağıdaki tavsiyeyi kullanarak elde yıkayabilirsiniz.

Beyaz deri spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Bağcıkları çıkararak başlayın; bunları güçlü bir leke çıkarıcı solüsyonda bekleterek ayrı ayrı temizleyebilirsiniz. Deri üzerinde çamaşır deterjanı gibi sert temizlik ürünlerini kullanmaktan kaçınmak en iyisidir. Bunun yerine bir bez kullanarak, zayıf bir bulaşık deterjanı solüsyonuyla silin. Eski bir diş fırçası kullanmak işe yarayabilir ancak nazik olun; çok sert davranırsanız deriye zarar vermek kolaylaşır. Deriyi aşırı ıslatmaktan kaçının ve giderken çamurlu suyu kuru bir bezle silin.

Kanvas ayakkabılar nasıl temizlenir?

Kanvas deriden daha sağlam olduğundan güçlü çamaşır deterjanları kullanabilir ve biraz daha fazla sert davranabilirsiniz. Lekeleri çıkarmakta zorlanıyorsanız, ürün talimatlarını izleyerek sıvı veya jel leke çıkarıcıları deneyebilirsiniz. Genel olarak, kanvas ayakkabıların temizliğine kıyafetlerin temizliği ile aynı şekilde yaklaşılabilir.

Kanvas ayakkabıları çamaşır makinesine koyabilir misiniz?

Kanvas ayakkabıların makinede yıkanabilir olma ihtimali deri ayakkabılara göre çok daha yüksektir, ancak yine de değerli bir çift spor ayakkabıyı makinede yıkamaya çalışmadan önce yıkama talimatlarını kontrol etmenizi öneririz. Eğer denemekten memnunsanız, yukarıdaki 'ayakkabılar çamaşır makinesinde nasıl yıkanır' talimatlarını takip edin.

Süet ayakkabılar nasıl temizlenir?

Süet, kadifemsi parlaklığını sinir bozucu bir hızla kaybedebilen güzel bir kumaştır, ancak aynı zamanda özellikle kırılgan bir malzemedir, bu nedenle süet ayakkabıların temizliğine bir dereceye kadar dikkatle ve bazı özel temizleme araçlarıyla yaklaşmak akıllıca olacaktır.Öncelikle, süet ayakkabılarınızın en iyi şekilde görünmesini istiyorsanız süet fırçası vazgeçilmez bir gereçtir. Genel temizlik için haftada bir süet fırçası kullanmak iyi bir fikirdir, bu çoğu yüzey tozunu ve kiri ortadan kaldıracak ve süetin taze görünmesini sağlayacaktır. Daha derin kir lekelerinin üstesinden gelmek için genellikle süet fırçalarla birlikte paketlenen bir süet silgiye ihtiyacınız olacaktır. Süet silgisi, kalem silgisi gibi çalışarak ayakkabılarınızın yüzeyindeki yerleşik kirleri temizleyecek parçacıkları döker.

Süet ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkayabilir misiniz?

Su süetin baş düşmanıdır, bu nedenle süet ayakkabılarınızı temizlemek için çamaşır makinesi kullanmak olmaz. Su yerine beyaz sirke veya ispirto kullanmayı deneyebilirsiniz; bir beze az miktarda uygulayın ve lekeli bölgeye hafifçe sürün.

Teknik Bilgiler

  • Spor ayakkabıları nasıl temizlenir?
    Spor ayakkabıları nasıl temizlenir?

    Spor ayakkabılarınızın yeni görünmesini sağlamak kolay değildir. Gerçekçi olmak gerekirse, yeni spor ayakkabılarınız kapıdan dışarı adım attığınız anda kir ve pislik için mıknatıs olacaktır. Ne kadar dikkatli olursanız olun, bir zamanlar tertemiz olan spor ayakkabılarınızın çizik ya da lekeye maruz kalmasını önlemek neredeyse imkansızdır.


  • New Balance Teknoloji ile Tanışın
    New Balance Teknoloji ile Tanışın

    1906’da Boston’da ayak tabanlığı şirketi olarak başlayan New Balance hala ayakkabı tabanları konusunda iddali. Ayakkabılarında birbirinden farklı tabanları kullanarak herkesin rahatlığını düşünen New Balance, aynı zamanda ayakkabılarını ek teknolojilerle de destekliyor. New Balance teknolojisi ile tanışmaya hazır olun.