New Balance Teknolojisi ile Tanışın

New Balance Ayakkabılarında Kullanılan Taban Çeşitleri ve Teknolojilerini Keşfedin

ENCAP

ENCAP, daha fazla destek ve dayanıklılık için sert poliüretan kenarlı orta tabanda yumuşak EVA yastıklama teknolojisinin kullanıldığı bir taban çeşididir. 574 modellerinde ENCAP taban kullanılmaktadır.

ABZORB

ABZORB; kauçuk, köpük yastıklama ve sıkıştırma özellikleri içeren bir teknolojidir. Genellikle 530 modellerinde ABZORB taban teknolojisi kullanılmaktadır.

Vibram

Vibram'ın® bileşimi, köpüğün yumuşaklığı ve yaylanma özelliğiyle kauçuğun dayanıklılığı ve tutuşu gibi her iki malzemenin de en iyi özelliklerine sahip bir dış taban oluşturmak için köpüğü ve kauçuğu harmanlar. Vibram tabanlar, taşlık, kayalık ya da çamurlu zeminlerde sağlam yer tutuşu ve dayanıklılığı sayesinde avantaj sağlar. Hierro modellerinde genellikle Vibram taban kullanılmaktadır.

N-ergy

N-ergy teknolojisi yastıklama, topukta duyarlı şok emilimi ve elastik geri dönüş, topuktan orta tabana yumuşak geçiş ve darbe dağılımı sağlayarak çalışır. Bu teknoloji koşarken darbenin gücünü dağıtmaya ve etkili bir geçiş için ayağı hazırlamaya yardımcı olur. Genellikle 2002R modellerinde bu teknoloji kullanılmaktadır.

CUSH+

CUSH+, dayanıklılık ve dengeden ödün vermeden ultra yumuşak ve hızlı tepki veren yastıklama ve rahatlık sunar.

TPU

TPU, Termoplastik Poliüretanın kısaltmasıdır. Hem üstün performans hem de esneklik sunan benzersiz özelliklere sahip çok yönlü bir malzemedir.

Dynasoft

Yaklaşık %3 biyo-bazlı içeriğe sahip DynaSoft orta taban köpüğü, ultra hızlı tepki veren performansı yumuşak konforla birleştirir. Biyo-tabanlı içerik, karbon ayak izimizi azaltmaya yardımcı olmak için yenilenebilir kaynaklardan yapılır. Genellikle Nitrel modelinde kullanılan bir teknolojidir.

Fresh Foam

Fresh Foam orta taban yastıklaması, ultra yastıklamalı hafif bir koşu deneyimi sunmak için hassas bir şekilde tasarlanmıştır.

Fresh Foam X

Fresh Foam X orta taban, inanılmaz rahatlık için en yastıklamalı Fresh Foam deneyimimizi sunar.

Fuelcell

FuelCell, sporcuyu yastıklama platformundan hızla uzaklaştıran ve uzun süreli performans sağlayan nitrojen katkılı bir köpük tabandır. Genellikle maratoncular tarafından kullanılmaktadır. FuelCell köpüğü sizi ileriye götürmeye yardımcı olmak için itici bir his sunar.

Trail

Bu sembolün olduğu ürünler (hem ayakkabı hem de tekstil kategorileri için) arazi kullanımına uygundur.

*Fuelcell & Fresh Foam farkı: Fresh Foam, kilometreler boyunca rahat etmenize yardımcı olmak için ayak altında yumuşaklık sunarken FuelCell hız, geri tepme ve enerji geri dönüşünün mükemmel birleşimidir.

II. Ayakkabı Sayasında Kullanılan Teknolojiler

Gore-Tex:

Gore-Tex su geçirmeyen ve nefes alabilen bir kumaş türüdür. Suyun geçmesini önlerken su buharının geçmesini sağlayarak kumaşın hava almasına da izin verir. Böylece arazilerde daha rahat kullanabilir, yağmurlu havalarda koşularınızdan vazgeçmezsiniz.

CORDURA®:

Dupont firması tarafından II. Dünya Savaşı döneminde üretilmeye başlanan Cordura yırtılmaya ve aşınmaya dayanıklı kumaştır. Askeri alanda oldukça çok tercih edilen bir üründür. Yüksek mukavemetli liflere sahiptir ve uzun süreli olarak aşınmaya dayanır. Yanmaya karşı dirençlidir. Flame repellent olarak da adlandırılmaktadır. Kompozit Burun: Kompozit burunlu ayakkabılar, tehlikeli çalışma ortamlarında çalışan kişiler için ek koruma sağlayan geniş̧ flanşlı bir kompozit malzeme ile tasarlanmıştır.

Teknik Bilgiler

  • Spor ayakkabıları nasıl temizlenir?
    Spor ayakkabıları nasıl temizlenir?

    Spor ayakkabılarınızın yeni görünmesini sağlamak kolay değildir. Gerçekçi olmak gerekirse, yeni spor ayakkabılarınız kapıdan dışarı adım attığınız anda kir ve pislik için mıknatıs olacaktır. Ne kadar dikkatli olursanız olun, bir zamanlar tertemiz olan spor ayakkabılarınızın çizik ya da lekeye maruz kalmasını önlemek neredeyse imkansızdır.


  • New Balance Teknolojisi ile Tanışın
    New Balance Teknolojisi ile Tanışın

    1906’da Boston’da ayak tabanlığı şirketi olarak başlayan New Balance hala ayakkabı tabanları konusunda iddali. Ayakkabılarında birbirinden farklı tabanları kullanarak herkesin rahatlığını düşünen New Balance, aynı zamanda ayakkabılarını ek teknolojilerle de destekliyor. New Balance teknolojisi ile tanışmaya hazır olun.